Nieuws

ONE PLANET

Het is al even geleden dat ik deze les heb mogen vormgeven en illustreren maar hij staat nu online. In opdracht van FutureNL een mooie digiles mogen maken voor One Plant (Museon Omniversum).

https://dedagvandaag.oneplanet.nl/

Uiteraard staat deze diggels ook op DeDagVandaag

One Planet Challenge is een digitale les waarin de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN (ook wel Werelddoelen genoemd) aan bod komen. Deze doelen moeten ervoor zorgen dat de wereld in 2030 een betere plek is om te leven.

One Planet Challenge is een interactieve les, waarin leerlingen via het digibord over een fantasiewereld kunnen navigeren. Hier komen ze alle Werelddoelen tegen. Aan ieder Werelddoel is een vraag of opdracht gekoppeld. Per vraag is 1 punt te verdienen. Wanneer je alle opdrachten hebt gedaan, verschijnt een eindscore inclusief bijbehorende tekst op het scherm.

#futurenl, #LennardMeijer, #oneplanet, #dedagvandaag

ENEXIS

In opdracht van Young Crowds voor Enexis materialen gemaakt voor bij twee spelen. Eén voor het basisonderwijs en de ander voor VO/VMBO. Bestaande uit heel veel verschillende soorten speelkaarten, puzzel, werkkaarten en natuurlijk handleidingen voor de docenten. Uiteraard alles laten printen en mooi laten afwerken door Roads Print en Pixels.

Ik heb de huisstijl van Boekloos (wat valt onder Buyitdirect) mogen restylen.

Technologie is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Het zorgt onder andere voor kwalitatief modern onderwijs en een goede talentontwikkeling voor de leerling. Met Boekloos zijn de leerlingen verzekerd van een laptop die optimaal past bij het specifieke leerpad én de onderwijsinstelling verliest geen tijd aan het faciliteren van digitale leermiddelen. Een win-win situatie!

De doelgroep, leerlingen en studenten, zijn de hoofdrolspelers in de huisstijl van Boekloos. Hier worden basisvormen aan toegevoegd en dit alles uitgevoerd in de twee primaire kleuren: blauw en rood.

De huisstijl zorgt voor een onmiddelijke associatie met school en educatie. Daarnaast is de uitstraling fris, open en transparant

In opdracht van Young Crowds een werkboekje voor de ANWB gemaakt om kinderen van de bovenbouw er op te wijzen hoe belangrijk het is om hun fietsverlichting te gebruiken! Zet je licht aan!ANWB_Werkboekje

Weer een leuke lesbrief mogen maken in opdracht van Young Crowds voor Ouwehands Dierenpark en het Jane Goodall Instituut.Ouwehands

Eén van de eerste opdrachtgevers van Restvorm, Kinderpraktijk Heijligers& Treep, had een leuke teamfoto nodig voor hun nieuwe site:

heijligers_300

Teamfoto_Dordrecht_5-12Iets heel anders: posters voor in 10 verschillende sportscholen voor Flow Sport & Consultancy. Work it out!

Flow_PostersMissing Chapter is een stichting met expertise in kind-inclusie en dialoog tussen generaties. Binnen dit domein organiseren zij dialogen tussen kinderen en besluitvormers, zodat kinderen hun inzichten en ideeën kunnen delen. Ruim tachtig organisaties werken samen met een Raad van Kinderen. Naast een Raad van Toezicht en Raad van Commissarissen stellen ze een Raad van Kinderen in die meedenkt over de bedrijfsvoering. Besluitvormers leggen hun maatschappelijke vraagstukken aan kinderen voor. Vervolgens gaan ze op gelijkwaardige manier in gesprek om oplossingen te vinden. Ik mag hier regelmatig het verslag van zo een bijeenkomst vormgeven.

Dialoogverslag

 
 
 

Materiaalverduurzamingsplan Papier en Karton
In opdracht van Papier en Karton heb ik het Materiaalverduurzamingsplan mogen vormgeven. Het is een uitgave geworden waarin een diversiteit aan duurzame papier en karton soorten is opgenomen. Zelfs de illustraties zijn gemaakt van papier of karton. De materiaalorganisaties uit de papier- en kartonsector hebben het plan geschreven om het bedrijfsleven en de overheden te ondersteunen bij hun verduurzamingsbeleid. De industrie wil graag samenwerken om de circulaire samenleving vorm te geven. De materialen papier en karton bieden daar alle mogelijkheden toe.PenKDe volgende organisaties zijn verantwoordelijk voor dit Materiaalverduurzamingsplan Papier en Karton:
• Koninklijke Vereniging van Nederlandse Papier en Kartonfabrieken (VNP)
• Corrugated Benelux Association (CBA)
• Koninklijke Kartoflex
• Vouwkarton Platform Nederland
• Stichting Papier Recycling Nederland (PRN)

040c0e53-6bdf-4c10-a417-da89270bc768

Hier wordt het plan uitgereikt aan de leden van de Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat.

Een animatie voor het BNN-VARA programma KASSA over dons.

Schermafbeelding 2019-02-06 om 17.27.05

De afgelopen maanden heb ik in opdracht van Young Crowds 6 lesbrieven gemaakt voor de Dopper Foundation. Strijd mee tegen Plastic!

dopper lesbrievenLesbrieven voor de Missing Chapter Foundation en de Raad van Kinderen over het Klimaatakkoord. Bedoelt voor groep 6,7 en 8.

RvK_LesbriefAlweer een leuk project samen met Young Crowds: na het succes van de schaats werkboekjes wilde de KNSB ook graag boekjes over Inline skaten. InlineEven iets anders:

een afscheidskado voor een zeer gewaardeerde medewerker van Optiver. In eerste instantie werd gedacht aan een word cloud maar wetende dat hij ook nog altijd een keer een schilderij van Time Square wilde… Acryl op canvas 120×80 cm.

Adriaan-DEF

Februaristaking
Lesbrieven voor groep 6/7/8 over de Februaristaking. Staakt! Staakt! Staakt!

Februaristaking

Evonturiers
Weer aan een super leuk project van Young Crowds mogen mee werken: Evonturiers. Het is een doorlopende leerlijn over energie voor kinderen op de basisschool. Het doel van dit lespakket is dat kinderen kennismaken met energie en in actie komen om samen
het energiegebruik te verminderen. De leerlingen worden zich bewust van hun gedrag. De illustraties zijn van Caroline Ellerbeck. Het leuke was dat er ook ruimte was om hier en daar illustraties (in dezelfde stijl) toe te voegen. Samen met nog twee andere vormgevers hebben we een heleboel middelen gemaakt: werkboekjes voor alle groepen, posters, handleidingen voor de docenten, brieven voor ouders, extra werkbladen en nog meer. Hieronder zie je slechts een selectie:

Evonturiers

Een leuke opdracht voor Medico Vision, de sportschool in het Olympisch stadion. Content voor een Ledscherm (12×9 meter) langs de A10/A2.

Medico Vision

Art Direction voor Van Den Berg Afvoerputjes in opdracht van P – I Studio’s. Twee key visuals voor oa een beursstand. Retouche door Ronald ter Voort.

VandenBerg_2VandenBerg_1


Young Crowds geholpen met het maken van drie werkboekjes voor de KNSB voor groep 3 t/m 8.

KNSB_VerzameldVoor Nippon Express kreeg ik de vraag of ik de onderstaande PowerPoint sheet (links) wat kon op frissen. Het wordt gebruikt als een cadeau voor de voormalig Managing Directors. Maar zonder enige vorm van hiërarchie en ook de namen niet aan jaartallen koppelen, waardoor je als nog de mate van succes kunt aflezen. De briefing was niet uitgebreider dan ik hierboven al had genoemd. Mijn eerste voorstel was met een Japanse skyline maar de huidige MD wilde toch liever een echte Hollandse…

Nippon

Laat kinderen, via de Raad voor Kinderen, meedenken over hun eigen toekomst. Over hoe de wereld er straks uit ziet wanneer zij volwassen zijn. De Raad van Kinderen van Unilever kwam met “WaterSpaarders”: zo veel mogelijk mensen zo ver krijgen om korter te douchen en zo miljarden liters (warm) water te besparen. Ik mocht het jaarverslag maken en let vanaf nu natuurlijk op mijn douchetijd! 5 minuten, niet meer.

WS-Jaarverslag_2017_FBWS-Jaarverslag_2017_FB2WS-Jaarverslag_2017_FB3WS-Jaarverslag_2017_FB4WS-Jaarverslag_2017_FB5WS-Jaarverslag_2017_FB6WS-Jaarverslag_2017_FB7WS-Jaarverslag_2017_FB8WS-Jaarverslag_2017_FB9WS-Jaarverslag_2017_FB10