Nieuws

Lesbrieven voor de Missing Chapter Foundation en de Raad van Kinderen over het Klimaatakkoord. Bedoelt voor groep 6,7 en 8.

RvK_LesbriefAlweer een leuk project samen met Young Crowds: na het succes van de schaats werkboekjes wilde de KNSB ook graag boekjes over Inline skaten. InlineEven iets anders:

een afscheidskado voor een zeer gewaardeerde medewerker van Optiver. In eerste instantie werd gedacht aan een word cloud maar wetende dat hij ook nog altijd een keer een schilderij van Time Square wilde… Acryl op canvas 120×80 cm.

Adriaan-DEF

Februaristaking
Lesbrieven voor groep 6/7/8 over de Februaristaking. Staakt! Staakt! Staakt!

Februaristaking

Evonturiers
Weer aan een super leuk project van Young Crowds mogen mee werken: Evonturiers. Het is een doorlopende leerlijn over energie voor kinderen op de basisschool. Het doel van dit lespakket is dat kinderen kennismaken met energie en in actie komen om samen
het energiegebruik te verminderen. De leerlingen worden zich bewust van hun gedrag. De illustraties zijn van Caroline Ellerbeck. Het leuke was dat er ook ruimte was om hier en daar illustraties (in dezelfde stijl) toe te voegen. Samen met nog twee andere vormgevers hebben we een heleboel middelen gemaakt: werkboekjes voor alle groepen, posters, handleidingen voor de docenten, brieven voor ouders, extra werkbladen en nog meer. Hieronder zie je slechts een selectie:

Evonturiers

Een leuke opdracht voor Medico Vision, de sportschool in het Olympisch stadion. Content voor een Ledscherm (12×9 meter) langs de A10/A2.

Medico Vision

 

Art Direction voor Van Den Berg Afvoerputjes in opdracht van P – I Studio’s. Twee key visuals voor oa een beursstand. Retouche door Ronald ter Voort.

VandenBerg_2VandenBerg_1


Young Crowds geholpen met het maken van drie werkboekjes voor de KNSB voor groep 3 t/m 8.

KNSB_VerzameldVoor Nippon Express kreeg ik de vraag of ik de onderstaande PowerPoint sheet (links) wat kon op frissen. Het wordt gebruikt als een cadeau voor de voormalig Managing Directors. Maar zonder enige vorm van hiërarchie en ook de namen niet aan jaartallen koppelen, waardoor je als nog de mate van succes kunt aflezen. De briefing was niet uitgebreider dan ik hierboven al had genoemd. Mijn eerste voorstel was met een Japanse skyline maar de huidige MD wilde toch liever een echte Hollandse…

Nippon

Laat kinderen, via de Raad voor Kinderen, meedenken over hun eigen toekomst. Over hoe de wereld er straks uit ziet wanneer zij volwassen zijn. De Raad van Kinderen van Unilever kwam met “WaterSpaarders”: zo veel mogelijk mensen zo ver krijgen om korter te douchen en zo miljarden liters (warm) water te besparen. Ik mocht het jaarverslag maken en let vanaf nu natuurlijk op mijn douchetijd! 5 minuten, niet meer.

 

WS-Jaarverslag_2017_FBWS-Jaarverslag_2017_FB2WS-Jaarverslag_2017_FB3WS-Jaarverslag_2017_FB4WS-Jaarverslag_2017_FB5WS-Jaarverslag_2017_FB6WS-Jaarverslag_2017_FB7WS-Jaarverslag_2017_FB8WS-Jaarverslag_2017_FB9WS-Jaarverslag_2017_FB10