Infographics

Een infographic naar aanleiding van een onderzoek onder kinderen over pesten van de Kinderombudsman. Gemaakt in opdracht van FutureNL.

Deze infographic is in opdracht voor Intratone. Door te kiezen voor het draadloze systeem van Intratone wordt er veel potentieel een onnodig afval vermeden!

Infographics vind ik erg leuk om te maken. Complexe data ontrafelen, structureren en vervolgens helder weergeven. IGO Promo relatiegeschenken wilde een infographic voor op de achterzijde van een kraskaart die in grote aantallen verstuurd wordt. Deze werd vertaald in 11 talen voor 13 verschillende landen in Europa.

IGO Promo Infographic_NL

Deze infographic, die ik in opdracht van Papierenkarton.nl heb gemaakt, laat zien hoe de kartonketen in verhouding staat tot de voedselketen. Bezorgdheid is ontstaan over mogelijke risico’s bij het gebruik van voedselverpakkingen die zijn gemaakt van gerecycled papier. Uit laboratoriumonderzoek dat is verricht in opdracht van Foodwatch zou blijken dat voedingsmiddelen via deze verpakkingen besmet kunnen raken met resten van minerale oliën. Deze resten kunnen via drukinkten in het karton terecht komen en zo in contact raken met het voedsel.

Papier-en-Karton-Infographic-4_1000px

Of wanneer de input van de klant, Astellas in dit geval, eigenlijk alleen maar een paar feiten zijn en een aantal packshots van de betreffende medicijnen. Ik ga dan zelf op onderzoek om na te gaan waar de medicijnen voor dienen, dit te visualiseren/illustreren en hier vervolgens een aantrekkelijk geheel van te maken. Het feit dat ik een aantal jaar Geneeskunde heb gestudeerd heeft mij hier natuurlijk wel bij geholpen. Ik was toen werkzaam bij Porter Novelli.

astellas-timeline

Een ander voorbeeld is voor DOW Pipeline Beheer. Een kaartje wat je helemaal uit kunt klappen met daarop de informatie overzichtelijk, beknopt en visueel aantrekkelijk weergegeven.

dow

Hieronder een flyer in opdracht van het ministerie van SZW met als doel ZZP-ers te informeren over veiligheid en de verschillende rollen die je als zelfstandige kunt hebben binnen een werkrelatie.

szw

MB_werkhouding

De volgende is in opdracht van de Johan Cruyff Foundation gemaakt:

cruyff_infographic_nl_150